כל האמת על טוחן אשפה

טוחן אשפה

חשוב להבין שאם אתם מרגישים מבולבלים, אז אתם ממש לא לבד. יש ויכוח גדול בשנים האחרונות והוא נסב סביב השאלה האם שימוש בטוחני אשפה (Garbage Disposal) תורם לסביבה או מזיק לה. הוויכוח מתרחש גם היום, אך בעוד לפני כמה שנים המחנה שיצא נגד טוחן האשפה היה גדול, הרי שהיום המחנה שבעד טוחני האשפה כבר גדול יותר מזה שנגדו וכולל בתוכו אקולוגים ושוחרי איכות הסביבה.

אז אם אתם יושבים על הגדר, רגל פה רגל שם, ככה משקיפים על העולם ולא מצליחים להחליט לאיזה מחנה להצטרף, כדאי לכם מאוד לקרוא את השורות הבאות, הם יעזרו לכם להגיע להחלטה או לפחות יעשו לכם סדר בבלגן.

היתרונות של טוחני אשפה

אם תתחילו להשתמש בטוחן אשפה, תפחיתו את כמות הזבל שאתם מוציאים מהבית. וזה אומר שאתם מבזבזים פחות שקיות שבדרך כלל אינן מתכלות וכן מבלים פחות זמן בהליכה לפח האשפה. יתרה מכך, פח האשפה שלכם ימשוך פחות חיות בלתי רצויות, לרבות חרקים וזוחלים שניזונים מהמזון שאנחנו זורקים לזבל. ולבסוף, גם הבית שלכם יהיה נקי וסטרילי יותר, מאחר ותפטרו מכל הפסולת הנוזלית באמצעות טוחן האשפה.

בואו נסתכל רגע על נתונים; בשנת 2008 כ-32 מיליון טונות של שאריות מזון הוטמנו במזבלות ברחבי ארצות הברית. למעשה פסולת המזון היוותה כ- 13% מכלל הזבל שנטמן במזבלות. כאשר שאריות מזון אלו מתפרקות הן פולטות גז מתאן, שהנזק הסביבתי שלו גדול פי 21 מפחמן דו חמצני והוא תורם משמעותי ביותר לאפקט החממה הגלובלי. מרגע שנעבור לטוחני אשפה שאריות מזון לא יטמנו במזבלות כי אם יגיעו יחד עם המים למתקני טיהור ייעודיים של מי שופכין, שם יהפכו אותם לאנרגיה מתחדשת, במקום שיתפרקו במזבלות ויזיקו לסביבה.

האם שאלתם את עצמכם מה באמת קורה לפסולת שמגיעה למזבלה? ובכן, חלקה מתפרק והופך למתאן, כאמור, שמזיק לסביבה והחלק שלא מתפרק עובר תהליך של שריפה. בתהליך השריפה כל אותם חומרים שלא הפכו למתאן מגיעים לאטמוספירה בצורת עשן, ומגדילים עוד יותר את אפקט החממה.

ומה עם תובלת הפסולת? משאיות הזבל שנושאות את הפסולת שלנו למזבלות צריכות לנסוע פעמים רבות מהעיר אל המזבלה, וכך הן פולטות עוד גזי חממה לאוויר. אם נשתמש בטוחני אשפה, תהיה פחות אשפה להוביל למזבלות וכך גם נקטין את עלויות התובלה של הרשויות המקומיות וגם נקטין את כמות גזי החממה שנפלטים מהמשאיות בעת ההובלה.

במידה ובמתקן טיהור מי השפכים העירוני שלנו הותקנה מערכת לטיפול אקולוגי במי השופכין, ניתן להפוך את גז המתאן שמשתחרר מפסולת המזון הגרוסה שלנו לאנרגיה מתחדשת.  יתרה מזאת, את החומרים שנותרים לאחר טיפול בפסולת המזון הגרוס ניתן להפוך לדשנים ידידותיים לסביבה שמייתרים את השימוש בדשנים כימיים.

אם אתם מוטרדים מכמות החשמל והמים שטוחן האשפה צורך וחוששים מעלויות גבוהות, אז חשוב להבין כי שימוש בטוחן אשפה מהווה רק כ-1% מצריכת המים החודשית של משק בית ממוצע, ועלויות החשמל הן כ-2 שקלים לחודש בלבד!

כתיבת תגובה