ציורי קיר שאסור לפספס כשמגיעים לניו יורק

אם אתם כמוני, חובבי אמנות, ובד בבד רואים בניו יורק אחד מן היעדים הכי אטרקטיביים בעולם – אז אפשר לומר שכאילו הכתבה הזו נכתבה במיוחד עבורכם.

התפוח הגדול נחשב לחממה, אולי אפילו בית, עבור אמנים מסוגים שונים, ביניהם אמני ציורי קיר וגרפיטי. עבור אמנים אלו פאות הבניינים, קירות וחומות הם קנבס ענק שרק מחכה למשיכת המכחול שלהם.
אז נכון, את החופשה הבאה שלכם בניו יורק אתם יכולים לבלות בתוך מוזיאונים סגורים תוך שאתם שומרים על השקט ומשלמים דמי כניסה, אבל יש גם אפשרות אחרת, נפלאה לא פחות, והיא לעשות סיור בעקבות ציורי הקיר המרהיבים שמעטרים את העיר ניו יורק.

מסע בין ציורי הקיר המרהיבים בתפוח הגדול

אודרי הפבורן – את ציור הקיר המדהים הזה של השחקנית האגדית אודרי הפבורן ניתן לראות ב"קפה רומא", הממוקם בין רחוב ברום לבין רחוב מולברי. זוהי יצירה של האמן טריסם איטון והיא הוזמנה במסגרת פרויקט L.I.S.A = Little Italy Street Art. היצירה משלבת בין צבעים חיים וססגוניות לבין הצבעים שבהם נהגנו לראות את אודרי הפבורן על המסך – שחור לבן.

תמונת זוג מתנשק – בתום מלחמת העולם השנייה אלברט אינשטיין צילם תמונה שהפכה מהר מאוד למפורסמת והביאה לידי ביטוי את האופטימיות שלאחר המלחמה – זוג מתנשק בכיכר טיימס. את התמונה הזו לקח האמן אדוארדו קוברה, הוסיף לה צבעים והנציח אותה על קיר בין השדרה ה-10 לרחוב ה-25 מערב.

תמונות הסוסים המוטרפים – אחד היפים מבין ציורי הקיר שאפשר לראות בעיר. זוהי יצירה בשחור לבן ומאחוריה עומד האמן הבריטי האגדי בנקסי. את היצירה המפוארת הזו צייר בנקסי ביום ה-9 בפרויקט שארך חודש ונקרא "עדיף בחוץ מבפנים". את הציור הזה תוכלו למצוא בין לודלאו וריבינגטון ברחוב סטנטון.

קראק לא טוב לך = Crack Is Whack – ציור הקיר הזה הוא פרי מכחולו של האמן המפורסם קית' הרינג, והיא מוצבת שם משנת 1986, על קיר של מגרש כדורסל ליד נהר הארלם. הצבע השולט בציור המופתי הזה הוא כתום ויש לו מסר חשוב – אל תגעו בסמים כמו קראק. מי שמכיר את יצירותיו של הרינג מיד יזהה את תביעת היד הייחודית שלו ואת הקווים המאפיינים אותו.

הניכור שהטכנולוגיה מביאה אלינו – במפרץ שיפסהד, ברחוב 28 והשדרה U ניתן לראות את ציור הקיר של אמן הגרפיטי הבריטי פלגם. המסר שלה הוא חברתי ועמוק; תראו כיצד משפיעה הטכנולוגיה על האינטראקציות הבינאישיות. ביצירה רואים אנשים שדופים ורזים שמסוגרים בתוך קוביות העשויות מלבנים כשהם בוהים במסכי הטלפונים הניידים שלהם.

פרויקט דמבו – לא, לא מדובר על ציור קיר של הפיל המעופף דמבו כי אם על השם של הפרויקט. היצירה הזו הוזמנה על ידי יזמי הפרויקט מהאמן המפורסם מומו. זוהי יצירה מדהימה הנפרסת מרחוב וושינגטון לרחוב אדם. הציור הוא ארוך מאוד, מבין הארוכים שניתן לראות בציורי קיר, והוא כולל דימויים אבסטרקטיים ססגוניים ומשולבים בו מוטיבים של משחקי צבעים וגרדיאנט.

המאמר נכתב בשיתוף עם אבי בליטשטיין, אמן ציורי קיר

כתיבת תגובה