חברת Plenty רוצה שכולם ייהנו מתוצרת טרייה של גידולי הידרו ויש לה גם תכנית

גנן

לא מהיום אנשים מגדלים צמחים בתוך חללים פנימיים, אבל רק בשנים האחרונות התחלנו לראות שיטתיות בתוך הכאוס. יש הרבה יתרונות לגידולי הידרו בתוך חללים פנימיים, בין היתר היכולת לשלוט לגמרי בסביבת הגידול; אפשר לגדל לאורך כל ימות השנה ללא כל קשר לעונה או לאקלים ששם בחוץ, אפשר למזער את המגע עם מזיקים למינימום, ניתן לשלוט באופן מוחלט בכמות חומרי הדישון ואפשר לגדל יותר גידולים פר מטר רבוע.

ואם מדובר בגידולי הידרו של ירקות, פירות או עשבי תיבול בתוך המרחב האורבני, הרי שאפשר לוותר על הירקן ולהקטין את ההוצאות בסופר/במכולת. היום קוראים לזה: Farm to Table. אך גידול צמחים בתוך חללים פנימיים דורש גם ידע, מומחיות, ניסיון וכן מכשור מיוחד. ואת זה יש לחברת פלנטי.

גידול הידרו: החזון החברתי של חברת פלנטי

בעמק הסיליקון יושבת חברה שיודעת ורואה את העדנה שלה זוכה החקלאות ההידרופונית. היא זיהתה את התופעה והיא חושבת שהיא פיצחה את הנוסחה. נוסחה שתאפשר לכל מי שגר באזורים אורבניים להנות מתוצרת חקלאית מקומית. לחברה קוראים "פלנטי", יש לה חזון ויש לה גם כבר הרבה מאוד כסף ממשקיעים אבל חשוב מכך, היא בונה חממות בסדר גודל של כ– 404 דונמים וכבר יש לה חממות בקנט, בוושינגטון ובקרוב היא תגיע למדינות נוספות כדי לבנות גם שם חממות ענק לגידולי הידרו.

היא מגדלת מגוון צמחים במגדלים בגובה של כ– 6 מטרים והצמחים גדלים ורטיקלית. המצע שעליו גדלים הצמחים הוא בקבוקי פלסטיק ממוחזרים, אין כל שימוש באדמה והמים ממוחזרים ומחלחלים דרך כוח הכבידה, לא באמצעות משאבות המבזבזות הון עתק.

הצמחים אינם נהנים מאור השמש, הם נהנים מתאורת נורות לד ומצלמות וחיישנים מכסים את כל שטח הבניין. החיישנים מודדים את הטמפרטורה, את הלחות ואת קצב הגדילה והנתונים נאספים על ידי אגרונומים וכן על ידי מהנדסי בינה מלאכותית וביחד הם מווסתים את המערכות כך שיפעלו בצורה מקסימלית.

הצמחים של חברת פלנטי גדלים בסביבה מבוקרת, לכן אין בסביבתם מזיקים והגידולים שלהם נחשבים אורגניים. הם נלחמים במזיקים שכן חודרים על ישי שימוש בחיפושיות פרת משה רבנו, והחממות שלהם כבר קיבלו את החותמת המיוחלת של סן פרנסיסקו כך שהם "Certified organic".

רק היום, טרי, טרי!

חברת פלנטי מתגאה בשקיפות של שרשרת האספקה ובמיוחד בכך שגידוליה הם מקומיים. לטענת  החברה היא יכולה להפיק הרבה יותר צמחים פר מטר רבוע תוך שהיא משתמשת רק באחוז מהמים שבהם משתמשים חקלאים מסורתיים. אבל לא פחות חשוב מכך, החברה טוענת כי תוצרי הגידולים שלה הם טעימים יותר, בוודאי יותר ממה שהאמריקאי הממוצע אוכל.

הרי לפחות 35% מהירקות והפירות שהאמריקאי אוכל מיובאים. עשבי תיבול, חסות וירוקים שונים עושים דרך ארוכה מאוד עד שהם מגיעים לצלחת. חלק מהמזון נמצא שעות ארוכות אפילו ימים רבים על משאיות, אניות ולוקח להם לפחות שבועיים להגיע לארה"ב. ובמסע הארוך הזה המזון מאבד כ – 45% מהערך התזונתי שלו. בתכל'ס כולנו יודעים שהמזון לא צריך לעשות כזו דרך ארוכה מהשדה ועד לצלחת שלנו.

בכוונת חברת Plenty לבנות חממות שכאלו ליד שפע של ערים גדולות בכל רחבי העולם, בסמוך למרכזי הפצה על מנת לצמצם את הזמן שבו המזון שלנו שוהה באמצעי תחבורה. כאשר הרעיון הוא לקצר את תהליך ההפצה לשעות ספורות בלבד.

יש לפלנטי חלומות גדולים ורבים מאד מאמינים בחזון של החברה וכבר השקיעו. אפילו ג'ף בזוס, בעליו אמזון והאיש העשיר היותר בעולם כיום –  השקיע בחברה. מעניין יהיה לעקוב ולראות האם תצליח החברה לחולל מהפכה אורגנית בענף החקלאות.