כל מה שלא ידעתם על סלט בורגול

סלט בורגול נוכל למצוא פעמים רבות על השולחן בארוחת צהריים שגרתית או בארוחת ערב חגיגית, ומעטים מאתנו יודעים אודותיו. ידעתם למשל שבורגול זה בכלל השם של המאכל בערבית? אם אתם רוצים לדייק, קראו לו בשם העברי שלו – ריפות. אם תלכו לצרפת או לאנגליה לא תמצאו שם בורגול, סליחה, ריפות, כי זה מאכל שהוא ים תיכוני בלבד. מדובר למעשה בגרגרי חיטה שעברו תהליך של בישול, ייבוש וגריסה. הרבה תהליכים עד שבכלל מתחילים לעשות עם חומר הגלם הזה סלט או תבשילים למיניהם!

הבורגול מופיע כבר בתנ"ך בספר שמואל: "ותקח האישה ותפרוש את המסך על פני הבאר ותשטח עליו הריפות ולא נודע דבר" (שמואל ב', פרק י"ז, פסוק י"ט). כך שלאורך כל ההיסטוריה האנושית אנשים אכלו בורגול.

המאכלים הכי מזוהים עם חומר הגלם הזה הם קובה מטוגנת שנקרא נבלוסיה (בורגול שמבושל עם עדשים ושמן) וסלט טאבולה שמכינים עם בורגול שעבר השרייה והתרכך בשילוב עם ירקות ועשבי תיבול. אבל האמת היא שאפשר להכין עם בורגול מבחר גדול של סלטים, לעשות ממנו מצע עבור מנות עיקריות עם רוטב דומיננטי, לשלב אותו במרקים, להכין ממנו קציצות, ואפילו מאפים. למרות שרבים מתבלבלים מדובר בחיטה לכל דבר ועניין, שמכילה את חלבון הגלוטן, ולכן חולי צליאק מוטב להם להימנע מאכילת בורגול.

מבחינה בריאותית, הבורגול דל בשומן ותפור על אנשים שנמצאים על תזונה דלת שומן, בעוד שהוא מספק פחמימות זמינות בכמות יפה. מעבר לכך שהבורגול מכיל גם הרבה סיבים תזונתיים שחיוניים לשמירה על פעילות תקינה של מערכת העיכול ולספיחה של כולסטרול שיש במזונות.

ועכשיו נעבור למתכון קל להכנה וטעים להפליא של סלט בורגול.

סלט בורגול ופירות

אלה מצרכים שתזדקקו לכם בשביל 4 מנות:
כוס בורגול גס או דק, זה לא משנה. מה שבא לכם.
2 נקטרינות או אפרסקים חתוכים יפה לקוביות
2 שזיפים אדומים חתוכים יפה לקוביות
מיץ סחוט מפסיפלורה בשלה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק
כף נענע קצוצה דק דק
מיץ סחוט מלימון אחד
רבע כוס שמן זית איכותי
כפית של דבש
מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס לפי טעם

ועכשיו, איך מכינים?
1. נתחיל בזה שאנחנו משרים את הבורגול במים פושרים עד לריכוך מלא. אחר כך אנחנו סוחטים היטב  את הבורגול מהנוזלים ומעבירים אותו לקערה.
2. בשלב הבא אנחנו מוסיפים לבורגול את קוביות הנקטרינה, השזיפים, מיץ הפסיפלורה, פטרוזיליה ונענע קצוצה.
3. בקערית נפרדת אנחנו מערבבים את הדבש, מיץ הלימון ושמן הזית.
4. אנחנו מוסיפים את תערובת הדבש שרקחנו לסלט הבורגול, מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם, מערבבים ומגישים מיד.
5. בתיאבון!

בורגול הוא באמת חומר גלם מושלם בשביל המון מתכונים והוא קל להכנה. בניגוד לאורז, הוא לא נדבק ולכן נוח מאוד לעבוד אתו!

כתיבת תגובה