סדנאות בישול ואפייה יעשו טוב לזוגיות הטבעונית שלכם

כשהכרנו שנינו היינו גרגרנים לא קטנים. בדייט הראשון לא ישבנו בפאב אלא במסעדת שף צרפתית בדרום העיר, את הדייט השני עשינו במסעדה איטלקית משובחת, ומאז כבר לא ניתן להצמיד מספר דייט כרונולוגי למסעדה כי בילינו בלמעלה מ-100 מסעדות שונות (!).

כן אנחנו דיי הזויים, והאמת שגם דיי מעוררי קנאה כי במשך כל התקופה שאנחנו ביחד (קצת יותר משנתיים), לא העלינו יותר מקילו או שניים. באיזשהו שלב דבק בבחור שלי חיידק הטבעונות, ותוך זמן קצר גם אני הצטרפתי. יחד עברנו מסע קולינרי חדש, שבו גילינו שאת האוכל הכי מעניין ומיוחד לא נצליח למצוא כמעט בשום מסעדה. אמנם מסעדות רבות החלו לשלב מנות טבעוניות בתפריט שלהן וישנן מסעדות טבעוניות לחלוטין שהן לא רעות בכלל, אבל אין על בישול טבעוני ביתי.

כך קרה שמבילוי במסעדות עברנו אל סדנאות בישול טבעוניות ואל אוכל ביתי עם טאץ' אישי שלא יימצא בשום מסעדת שף מדוברת ויוקרתית ככל שתהיה. מכל סדנא אנחנו לומדים מתכונים חדשים, משכללים את הטכניקות, והופכים את המטבח שלנו למסעדה הכי טובה בעיר. פתאום השכנים קופצים יותר לבקש סוכר (בהתחלה הם עוד היו מבקשים חלב…) והחברים מעדיפים לראות אצלנו את משחקי הכס. גם הזוגיות שלנו נצבעה בגוון חדש ומיוחד, עכשיו כששנינו מפתחים לעצמנו תחביב כל כך כיפי.

עדשים כתומות

(בתמונה: לביבות עדשים כתומות. צילום: לני בן בשט)

לפני כחודש נפלה בחלקנו הזכות להשתתף בסדנת אפייה ומתוקים טבעוניים של הקונדיטורית טל האוזן. היא חזרה לאחרונה לישראל מקריירה קולינרית מרשימה בת 12שנים בלונדון. הסדנא ממש השלימה לנו חוליה חסרה בארוחה. אחרי שעברנו כל כך הרבה סדנאות שסייעו לנו להעמיד ארוחות מלאות ועשירות, הרגשנו שאנחנו צריכים חיזוק בזירה של הקינוחים. גם כי לשנינו יש חולשה חזקה, שלא לומר בטן נפרדת, למתוקים, וגם כי איזה מין מארחים אנחנו שמפציצים עם ארוחת חמש מנות ואז מבאסים עם איזה סלט פירות מסכן בסוף?

אותה טל האוזן נחשבת לקונדיטורית הטובה ביותר בבריטניה, והיא משלנו, אז איך יכולנו להחמיץ את הסדנא שלה? במהלך השנים היא צברה ניסיון רב באפייה ובהכנה של מתוקים טבעוניים, בתחילה לחבריה הקרובים ובהמשך לטובת כלל הטבעונים. הסדנא שלה חשפה אותנו לכך שניתן ליצור שלל עוגות ומאפים על טהרת הצומח, בלי חלב ובלי ביצים.

הכנו מתכונים מושקעים ביותר שמתאימים לימי הולדת ולאירועים מיוחדים, לצד מתוקים יותר יומיומיים וקלים להכנה. על הדרך העניקה לנו הקונדיטורית הרבה מאוד אינפורמציה, טיפים וכלים שפתחו לנו את הראש לאלתורים יצירתיים במטבח. למנה ראשונה הכנו טארט שקדים קלאסי משובץ בפירות יער, וגם עוגיות שוקולד צ'יפס שנמסות בפה בתוך שניות. למנה עיקרית עוגת שוקולד חמה סופר קלה להכנה ו"לקינוח" עוגת קרם "גבינה" עם פירורים.
מדובר בסדנה שווה במיוחד ושווה לכם לעקוב ברשת מתי היא תתקיים שוב.

בכל מקרה אם מעניין אתכם לעבור סדנאות בישול, אפיה או קונדיטוריה על טהרת הצומח, תדעו שהנושא חם עד לוהט, הרשת מלאה בכאלה ולכם רק נותר להתעדכן ולרוץ להירשם לפני שמתמלא. בתאבון!

כתיבת תגובה